четверг, 26 сентября 2013 г.

Самий крутий мотоцикл у світі

У цій статті ви дізнаєтеся, які з нині існуючих мотоциклів найкрутіші. Наперед скажемо, що цей список комусь може здатися зовсім не таким, яким він бачить його, однак крутизна - поняття надто широке.

1. На першому місці у нас знаходиться, звичайно ж, Dodge Tomahawk - концептуальний байк, який був випущений американської автомобільної компанією «Додж». Вперше він був показаний на автосалоні в детройті в 2003 році. У його надрах ховається десятициліндровий двигун від легендарного суперкара Dodge Viper. Особливістю мотоцикла є те, що на кожній осі у нього знаходяться по два суміщених колеса, так що його цілком можна називати квадроциклом. Навіщо йому потрібні чотири колеса? Для стійкості, до того ж кожен із них оснащено своєю власною незалежною підвіскою. Цікаво, що при його виробництві використовувалися такі матеріали, як алюміній, магній, карбон і титан - вони потрібні були для того, що б знизити масу байка. Тим не менш, вона все одно величезна - близько 680 кілограм. Як би там не було, але Dodge Tomahawk вважається одним із самих швидких мотоциклів на Землі. Оофициально зареєстрована швидкість - 468 км/год, проте інженери-проектувальники стверджують, що це чотириколісний диво може розвивати понад 500 км/ч.

Цікаво, що «Томогавк» був виставлений на продаж за ціною у 555 тисяч доларів. Планувалося, що буде продано близько 300 примірників байка, проте із-за високої вартості його практично не купували. Точно відомо, що було продано не більше 9 екземплярів цієї моделі. Крім того, відгуки новоявлених власників теж могли свою негативну роль на продажах прототипу. Вони розповідали, що «Томагавк» дуже вимогливий до якості палива, а обслуговувати його потрібно тільки в дуже дорогому сервісі. До того ж він має дуже незручним акселератором, при натисканні на який байк буквально вислизає з-під рук водія. Тим не менш, жодних серйозних дорожньо-транспортних пригод за участю Dodge Tomahawk зареєстровано не було.

Самый крутой мотоцикл в мире

2. На другому місці знаходиться інший супербайк, який побачив світ у 2000 році. Мова йде про MTT Y2K, одному з найбільш потужних мотоциклів у світі.

Головна «фішка» байка полягає в тому, що у рух його приводить двигун «Роллс Ройс Еллісон» з газової авіаційної турбіною, потужність якого досягає 300 кінських сил! Максимальна швидкість воістину величезна - 363 км/год!

Для того, що б знизити вагу мотоцикла, розробники щосили застосовували дорогі і легкі складові. Так, весь обвіс і колісні диски MTT Y2K були зроблені з карбону, а рама - з алюмінію. До речі, байк можна пофарбувати абсолютно в будь-який колір, який ви захочете - хоч у морквяний. Незвично і те, що в задній частині розташовується відеокамера, яка передає зображення на дисплей, який знаходиться перед очима водія. Вартість MTT Y2K становить близько 150 тисяч доларів, проте для того, що б його придбати, необхідно простояти дуже довгу чергу - в рік випускається не більше п'яти таких байків.


Самый крутой мотоцикл в мире

Самий крутий мотоцикл у світі


3. Замикає нашу трійку Hubless Motorcycle - мотоцикл, який не має шпиць у колесах! Відомий проектувальник Франко Сбарро задумався про таку ідею ще в 60-их роках минулого століття. Потім протягом багатьох років він намагався реалізувати свої ідеї, проте багато з них були безрезультатними. У 1992 році він заснував свою власну школу дизайну в Швейцарії і з тих самих пір постійно привозити на Женевський автомобільний салон свої концептуальні моделі, які зокрема, мають безспицевые колеса. На жаль, серійний їх варіант йому створити так і не вдалося.

Самый крутой мотоцикл в мире

А ось мотоателье Amen Design and Engineering пощастило набагато більше у цій області. Не так давно воно представило байк під назвою Hubless Monster, який є одним з перших у світі мотоциклів, використовують безспицевые колеса (діючий). Між іншим, у таких коліс є свої плюси: вони легше, мають ефектний зовнішній вигляд і з них зняті деякі технічні обмеження. На жаль, у виробництві вони обходяться набагато дорожче, до того ж їх важче пристосовувати до мотоциклів. Також існують проблеми з гальмами.

0 коммент.:

Отправить комментарий