пятница, 28 февраля 2014 г.

Пилосос для автомобіля

Пилосос для автомобіля відгуки

«…Купив собі автомобіль два місяці тому. Купив пилосос для автомобіля, який працює від акумулятора. Жахливо... Акумулятор дохне моментально, а потужності від нього, як від козла молока... Коротше фуфло підсунули. Порадьте якийсь хороший пилосос, який працює від акумулятора, ну і звичайно потужний.

P.S. Побутовий не рулить, я в місті буваю раз на 2 місяці,
займаюсь перевезенням  важливих людей з міста в місто, а вони люблять частоту, тому... Ну ви мене розумієте, Дайте добру пораду…»

Чи варто витрачатися на спеціальних «прибиральників», і якщо так - то який вибрати? Кореспондент «КП-Авто» вирішив перевірити найвідоміші і найбільш розрекламовані моделі пилососів для автомобілів. Що з цього вийшло - читайте далі.


Сьогодні магазини пропонують безліч пилососів для машин. Для перевірки їх працездатності ми вибрали п'ять найбільш поширених і розрекламованих моделей. Тестували їх за п'ятьма критеріями, а оцінювали за трибальною системою («погано» - 1, «добре» - 2, «відмінно» - 3). 


Як проходив тест

В якості дослідного полігону ми взяли нову іномарку гольф-класу   середніх розмірів і з тканинно
ю оббивкою. Почистили салон, записали результати роботи кожної моделі - і перейшли до наступного етапу.

Експерти спец
іальної лабораторії вимірюють здібності автомобільних пилососів за кількістю зібраного з рівної підлоги кварцового піску шляхом зважування. Це складно і не наочно. Можете вважати це нашим «ноу-хау»: для перевірки якості прибирання і наочності результатів   ми придумали простий лабораторний тест. Він полягав у тому, щоб створити всім п'яти «піддослідним» однакові брудні умови. Для цього на нові ворсисті автомобільні килимки насипали звичайної манної і перлової крупи: перша відмінно імітує дрібну в'їдливу дорожню пил, а друга велике сміття.

Забігаючи вперед скажемо, що перловку найменш потужні моделі збирали з великою неохотою! З дрібно
ю манкою вийшло ще складніше. Два пилососа зовсім не впоралися з нею, ще один пропустив рясну білу куряву крізь себе і дозволив їй проникнути в корпус пилососа. А це прямий шлях до швидкої поломки. Так що тест успішно пройшли лише дві з п'яти моделей.


Наші номінанти - популярні пилососи для автомобілів

1. Black&Decker Dustbuster (модель ACV1205)

«Знищувач бруду» іменитої марки живиться від мережі автомобіля через розетку «прикурювача». Пилосос можна використовувати в робочому режимі до 30 хвилин, але під час чищення двигун автомобіля працювати не повинен, «в іншому випадку термін служби пилососа може скоротитися». Призначений для сухого прибирання.


2. Autolux Cyclone (модель AL-6049)

В комплекті: широка насадка (як в домашніх пилососах), що обертається насадка з ворсом для оббивки і вузька щілинна насадка, дві трубки загальною довжиною 70 см, відокремлюємий шнур живлення (4 м) для «прикурювача» і щільна сумка для зберігання з «липучкою» для кріплення на багажнику. Тільки для сухого прибирання.


3. Overhaul (модель OH6146)

Пилосос «призначений для сухого прибирання різних приміщень». Річ стовідсотково американська: велика і «хитра». Щоб пилосос (1200 руб.)працював, треба додатково придбати важку нікель-кадмієві акумуляторну батарею (плюс 1200 руб.), а для неї - зарядний пристрій (теж додатково близько 1000 руб.) для звичайної мережі. Але: ці ж батарею з зарядним можна використовувати на шуруповертах, дрилі, электролобзиках і т. п. будівельному устаткуванні, тільки цієї марки, природно. Зате батарея має індикацію зарядки.

Ще два «американця» фірми Piece of Mind. Керівництва по експлуатації до них не додаються, але інструкції російською викладені на коробках упаковки.

4. Piece of Mind РМ 608

«Пилосос автомобільний для сухого та вологого прибирання», згідно інструкції, призначений для прибирання «дрібного сухого сміття, пилу, тютюнового попелу, вовни тварин і рідин». Мешочный фільтр одношаровий, його можна чистити щіткою або промити водою з миючим засобом. Працює від «прикурювача», мотузка - 4 м.

 5. Piece of Mind РМ 619

Старший брат попередньої моделі, але трохи більше і важче, т. к. харчуванням для нього служить батарея, яку можна зарядити від звичайної мережі. Зарядка займає до 16 годин! Мешочный фільтр тієї ж системи, що і у попередньої моделі.


Продовження далі

Пропоную цікаву інформацію:

Дитина в автомобілі у спеку

Дивіться цікаві відео:






{P.S.} Шановні читачі! Дуже прошу, висловлюйте свою думку і побажання у коментарях, пишіть на пошту. Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею з друзями, для цього клікніть по кнопках соціальних мереж, які розташовані трохи нижче. Дякую, що зробили добру справу.

Поділитися в соц. мережах


5 коммент.:

  1. Автомобільні пилососи можна підрозділити на працюючі від прикурювача і акумуляторні. Заряду акумулятора вистачає хвилин на двадцять. Такі автопилососи найбільш компактні, але малопотужні, вони призначені тільки для збору крихт, попелу, дрібного сміття.

    Перевагою акумуляторного пилососа є те, що вони не розряджають акумулятор транспортного засобу, так як не використовують для роботи бортову мережу. Також не маловажно, що шнур в процесі прибирання не буде заважати, так як такий автопилосос ними не оснащується.

    ОтветитьУдалить
  2. існують і такі акумуляторні автопилососи, які працюють від електромережі через адаптер. Деякі моделі оснащуються додатковими акумуляторами. Недоліки акумуляторного пилососа - необхідність, після кожного використання, заряджати акумулятор, що не завжди можливо, так як заряджати їх можна тільки від мережі 220В. При цьому зарядка його сідає вже через 10 хвилин використання при чищенні салону, після цього сила всмоктування у нього знижується, батарея починає розряджатися, якість прибирання в цьому випадку погіршується. Працюють від прикурювача автопилососи - оптимальний варіант для довгого генерального прибирання в салоні машини, так як вони більш потужні (близько 180В).

    ОтветитьУдалить
  3. Автопилососи поділяються також по потужності, типу прибирання та функціональності. Їх потужність визначає приналежність автопилососів. Варіюється від 30 до 180В. Якість прибирання поліпшується при збільшенні потужності пилососа. Найпотужнішими є 180В пилососи, вони ідеально підходять для ретельно прибирання багажника, салону автомобіля. Функції. Для генерального прибирання в салоні пилосос повинен мати функцію вологого прибирання, найбільш актуальну в холодне, сире пору року.

    Такий автомобільний пилосос може прибрати сліди від снігу на килимку салону. Проте функцію вологого прибирання рекомендується застосовувати не частіше двох-трьох разів на місяць. Вартість. Автопилососи також підрозділяються по ціновій категорії. Дешеві пилососи можуть чистити досить добре, але мати невелику потужність, в комплект включений стандартний набір насадок, в який входить проста щітка для прибирання підлоги, сидінь, а також щілинна щітка. Однак такі пилососи мають короткий термін служби. Автопилососи з середньою вартістю володіють хорошою потужністю, прекрасно чистять салон, мають можливість вологого прибирання. Крім цього, дані автомобільні пилососи оснащені фільтром, який можливо помити.

    ОтветитьУдалить
  4. У світі проводиться багато автопилососів, але ми зупинимося на найбільш популярних і якісних моделях. Почнемо з японської фірми Cyclone - у відгуках фахівців і споживачів, цей апарат за якістю і оснащенні перевершує всі інші моделі. Він легкий і нормально чистить салон, завдяки своєму оснащенню. Куди входить насадка, по ширині схожа на насадку звичайних пилососів, така ж широка, ще є насадка з ворсом, яка обертається для оббивки і вузька для щілин. Туди ж входять дві трубки по 35 см кожна, чотириметровий шнур живлення для «прикурювача», а також сумочка для зберігання, з кріпленням у вигляді «липучок». Цей апарат призначений для сухого прибирання. Силу всмоктування можна побачити через прозору кришку пилозбірника.
    Black&Decker - німецька марка пилососа, яка живиться від автомобіля, бажано при чищенні салону двигун не повинен працювати, можете пошкодити пилососа. Безперервно працювати з пилососом рекомендується до півгодини. Використовується для сухого чищення салону. Подвійний фільтр і потужний мотор непогано справляється зі сміттям. До пилососа додається: дві щітки, одна для килимків, а інша для оббивки сидінь, і ще дві вузькі, з допомогою яких ви зможете до самих важкодоступних місць. А також є гнучкий шланг і не поганий чохол для цих аксесуарів.
    Є тільки один недолік вищеперелічених автопилососів. Це висока ціна, але якість просто вражає.
    Можна назвати ще кілька моделей пилососів, трохи гірше, але дешевше це: Piace of mind, Bomann Akku, Boreas Jumbo, Coido, Alca і багато інших моделей.
    Наостанок дам ще одна порада, коли будете вибирати автомобільний пилосос, задайте собі питання, для чого він мені потрібен? Якщо для косметичної прибирання, беріть недорогий малопотужний агрегат, а якщо для серйозною, то потрібен пилосос хорошої марки. Або ви стикаєтеся з проблемою мокротиння в салоні, тоді вам потрібен миючий апарат. Так що все в ваших руках дорогі автолюбителі, удачі вам, ні цвяха, як кажуть, ні жезла.

    ОтветитьУдалить
  5. Ребят помогите выбрать пылесос жене на день рождения, нашел вот тут хорошиеhttp://irobot.net.ua/products/category/1188423 но ни как не могу определить какой взять,помогите пожалуйста!

    ОтветитьУдалить