воскресенье, 16 февраля 2014 г.

Женевський автосалон 2013

У статті описані деякі новинки Женевського автосалону 2013 року. Звернено увагу на вплив тенденцій, продемонстрованих на автосалоні, на розвиток автомобільного ринку в найближчі кілька років.




Минулий близько місяця тому Женевський автосалон продемонстрував громадськості ті тенденції, які стануть масовими через пару років. Сам салон традиційно диктує моду на величезному просторі, розташованому між Атлантичним і Тихим океанами, якщо враховувати інтеграцію Росії в європейський авторинок.



Кожен з світових виробників на Женевському автосалоні здійснив одну-дві прем'єри, що в цілому склалося в шість десятків світових і більше сотні європейських прем'єр. Правда, і точно оцінити кількість нових моделей досить складно, так як далеко не всі новинки видно простому глядачеві, адже деякі кузовні зміни, або збільшення потужності двигуна з натяжкою можуть вважатися новинками.

Досить серйозну прем'єру продемонстрував відомий німецький концерн в особі моделі опель каскаду, яка являє собою кабріолет з м'яким доладним дахом, який піднімається за 17 секунд під час руху. Щоправда, в іншому кабріолет нагадує свою базову машину Астру.



Дебютувало в Женеві також купе Alfa Romeo 4C, яке стало помітною зіркою традиційного автосалону. Відома марка так і не завоювала значущих позицій у російських автолюбителів, а ось європейці завжди відносяться до моделей Альфи з високим інтересом.



У цього спортивного купе використана досить рідкісна середня компонування двигуна та класичний задній привід, що, саме по собі, сьогодні є великою рідкістю. Новинка оснащена двигуном у 240 коней, і набирає сотку за 4,5 секунди. Ось тільки на якихось російських дорогах демонструвати такі показники? Питання риторичне.

Ще однією новинкою порадував американонемецкий концерн своїх шанувальників - це мінівен opel zafira tourer, який оснащений самим «чистим» дизелем за всю історію автомобільної компанії. Потужностні характеристики цього двигуна дозволяють розвивати швидкість понад 190 км/год при витраті на сто кілометрів всього 4,1 літра дизпалива.



Ще одна новинка відноситься до електромобілів, які все частіше демонструються на автосалонах. На цей раз концерн Фольксваген порадував демонстрацією концепту електричного фургона e-Co-Motion, який володіє вантажопідйомністю 800 кілограм і призначається для розвезення вантажів по міських вулицях.


Женевський автосалон показав, що, незважаючи на економічну кризу, про який не знає хіба що немовля, автомобільні гіганти не збираються здавати своїх позицій, і пропонують шанувальникам автомобілів дійсно витвори мистецтва.

Прошу прочитати цікаву інформцію для тих, хто думає жити в Європі:
Навчання у Польщі 
Бесплатное высшее образование в Польше




{P.S.} Шановні читачі! Дуже прошу, висловлюйте свою думку і побажання у коментарях, пишіть на пошту. Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею з друзями, для цього клікніть по кнопках соціальних мереж, які розташовані трохи нижче. Дякую, що зробили добру справу.

Поділитися в соц. мережах


0 коммент.:

Отправить комментарий